KARPATSKÝ OBLÚK : PEŠO Z RUMUNSKA CEZ UKRAJINU NA SLOVENSKO.

    Štvrtok 7.10.2021 - 98.deň : Cez POĽSKO do ČESKA

    Budík mám na 5:30, všetci ešte spia, ale vedľajšia kuchyňka je otvorená, varím si vodu na kávu a ovsáky. Obliekam si nepremokavé oblečenie, vonku je vlhká hmla a vyrážam na hrebeň. Po červenej značke cez kopec Kykula a hraničný prechod Zwardon, popod diaľnicu a o 11:45 pri kaplnke obedujem slaninku.

    Odbáčam zase do Poľska, aby som obišiel riečku Czadeczku, smerujem na mestečko Koniaków. Vyzliekam nepremokavé veci, začína svietiť slnko. Viac menej po asfaltových cestách alebo chodníkoch. V jedných potravinách míňam posledných 5.20 PLN, kupujem koláčiky a osúšiky. Za obchodom ich postupne zjem. Obchádzam stále rieku, nakoniec vybieham do kopca do Jaworzynky a k hranici.

    Prechádzam do ČIECH, červenou značkou po hrebeni smer kopec Gírovú. Tak sa teším na ubytovanie na rovnomennej chate, že pri blízkom prameni s vodou ani nezastavujem. Ale chata je zatvorená, je tu tma, nesvieti sa. Iba cez víkendy. Idem ďalej ešte 2km na chatu Študeničné, ale tiež je tu tma. Klopem, klopem, nakoniec sa ozýva nejaká tetuška z pivnice. Ale ani uytovanie ani vodu mi neponúkne. Že sa nedá, nemôže. Skúsim šťastie oproti v malej chatke, pred chvíľou sa tam ešte svietilo, nakoniec od takého chlapíka získavam aspoň načatú fľašku minerálky.

    Hľadám miesto na ubytovanie, podarilo sa pod strechou nájsť úkryt. Prielievam si vodu že si uvarím vodu a zisťujem že som dostal nie čistú ale grepovú vodu, tým si polievku zalievať nebudem. Tak si dávam na večeru slaninku s rožkom a cibuľkou, zapíjam to tou minerálkou , zaliezam do spacáku. Dnes mám 42km.

INFORMÁCIE :