KARPATSKÝ OBLÚK : PEŠO Z RUMUNSKA CEZ UKRAJINU NA SLOVENSKO.

    Sobota 31.7.2021 - 30.deň : cez vrchol OMU 2507m

    Opúšťam pekne zrekonštruovanú chatku a chlapcov, ktorí sa rozhodli v nej ostať. Potrebujú sa dať dokopy a v Busteni potrebujú byť až v pondelok, kde si na pošte vyzdvihnú balíček s vecami. Ja mám dlhú cestu pred sebou a tak sa lúčime a odchádzam. Chalani mi na rozlúčku spievali a hrali na ukulele.

    Po krušnej noci som napriek diéte celkom prekvapene rýchlo dorazil po hrebeni po 10 km na turistickú chatu - cabana Omu 2507m. Horúci čaj aj polievku teda mám.

    Začalo sa aj kaziť počasie a nasledoval potom strašný zostup z hrebeňa, striedali sa skaly s kosodrevinou, kosodrevinami so skalami, cez veľké lopúchy som ani na cestičku nevidel, pridali sa aj reťaze a v lese obchádzam popadané stromy. Ťažko som 2 a pol hodiny zostupoval červenou značkou. A potom som musel preliezať na modrej turistickej značke elektrický plot, pár zásahov som dostal. Kto toto ohradil, neviem.

    Ale došiel som nakoniec do dediny PREDEAL, mám za sebou 30km, hore 1500 m, dolu 2370 m. Opäť som v penzióne, sprcha, pranie, nákup, večera ...

    Zajtra idem do BRAŠOVA, potrebujem dokúpiť paličky, bombu, dehydrované jedlá.

INFORMÁCIE :