KARPATSKÝ OBLÚK : PEŠO Z RUMUNSKA CEZ UKRAJINU NA SLOVENSKO.

    Sobota 7.8.2021 - 37.deň : prechod na Východné Karpaty

    Doteraz som prechádzal pohoriami patriacimi pod Južné Karpaty, ktoré som prechádzal hlavne zo západu za východ. Odteraz budem putovať Východnými Karpatami, ktorými pôjdem hlavne na sever a teda smer Ukrajina. Na hranicu je to vyše 400km, tak mám čo robiť.

    Dnes teda pokračujem záverom hrebeňa, postupne klesám z výšky 1700m na 900m. Pred prvým sedlom čerpám vodu do fľašiek, sledujem dnes červenú trasu, stále lesom. Poobede sem tam nejaká poľana, občas výhľad. Ale značky som nenašiel, aj som blúdil, za dlhú dobu som našiel len 4 značky, chodím podľa aplikácie.

    Poobede mi dochádzala voda, ale stretol som kempujúcich turistov, podelili sa a odliali mi zo svojích zásob. Tak som nemusel hľadať nejaký prameň a mohol pokračovať ďalej. Prichádzam k hlavnej ceste č.11, je tu parkovisko, občas na takýchto miestach predávajú trhovníci v stánkoch tovar, som sa tešil že kúpim nejakú vodu a podobne. Nechcelo sa mi schádzať pokračovať po asfaltke k vode alebo prameňu a potom späť. Ale som sklamaný, v tom sedle nikto nieje. Práve zastavilo na parkovisku auto, tak som sa pýtal či nemajú vodu, mali a podelili sa. Skúsil som teda stopovať, či sa ešte niekto nepodelí. Zastaví mi auto a vodič vraví že o 10minút je späť. A naozaj za chvíľu sa vracia aj s 2l fľašou. Nablízku musel byť asi aj iný prameň.

    Mám teda "natankované" a môžem sa odsunúť kúsok od hlavej cesty, kde stanujem.

INFORMÁCIE :