KARPATSKÝ OBLÚK : PEŠO Z RUMUNSKA CEZ UKRAJINU NA SLOVENSKO.

    Utorok 24.8.2021 - 54.deň : vrchol MIHAILECU 1916m

    Zase sa z dediny musím vyštverať na hrebeň. Vyrážam skoro 7:30, ale už po 2hodinách zastavujem v novom prázdnom salaši kvôli dažďu. Riadne leje, čakám 4 hodiny, chytám si vodu do fľašiek keby som tu nocoval. Našťastie sa vypršalo, musím pokračovať.

    Po daždi je všade mokro a hustá hmla. Idem po červenej značke, ale tentoraz sledujem apku v mobile, nechem sa stratiť. Značenie žiadne, nič vyšliapané, stále sledujem obrazovku, chvíľu je chodník, zase zmizne. Nič nevidno. Až tesne pod vrcholom MIHAILECU 1916m sa to trochu zlepšilo, niečo dokonca aj vidím a fotím.

    Dole sa ide lepšie, z tejto strany je veľa ciest od offroadistov. V hmle míňam jazero Vinderel, až keď som kúsok ďalej sa objavuje za mnou. Idem po modrej, vyberám si z niekoľkých vyjazdených koľají, ktorá pôjde k prameňu alebo salašu, kde by som prespal. Je tam teplo útulno, som celý mokrý, bača tu má aj rodinu, dal mi žinčicu, syr na cestu. Odchádzam k ďalšiemu, už opustenému salašu, rozvešal som si vnútri všetky mokré veci na preschnutie. Varím si teplú večeru, aby som sa zohrial. Dnes len 17km, ale som v teple, budem spať na drevenej prični.

INFORMÁCIE :