KARPATSKÝ OBLÚK : PEŠO Z RUMUNSKA CEZ UKRAJINU NA SLOVENSKO.

    Utorok 12.10.2021 - 103.deň : Veľká JAVORINA 970m

    Vstávam neskoro, hoci mi zvonil budík, raňajkujem a balím takmer suché veci, v noci mi zima nebola. Vyrážam až o 8:30, zase rozvodím a tak idem po červenej značke do Čiech, poza potôčiky tečúce na Slovensko. Chlad a hmla. Za Skaličí je chodník prehradený plotom, tak ho obchádzam.

    Po 15km prichádzam na Nový dvúr, má tu byť motorest či reštaurácia. Popri hlavnej ceste viedla súbežná lesná trasa. Prišiel som tu o 12tej, tak si dávam obed, polievku a menučko, chrenovú omáčku, knedlu s mäso. Ako dezert trhanec.

    Pokračujem po červenej do Březovej a Javořinu. Kopírujem trasu SNP, spoznávam prejdené miesta, aj rozhľadňa je tu. Cez Kamennú búdu stúpam na Veľkú Javorinu. 18:30 som ju zdolal, pekné tempo som asi nahodil. Hore fúkalo, musel som sa priobliecť. Mám 41km. Celkovo cez deň bola hmla aj pršalo ale neskôr aj slnko svietilo a výhľady boli.

    Na Javorinu mi prišla oproti kamarátka Janka z turistického oddielu, 33 rokov som ju nevidel. Odviezla ma k nim do Súšu na ich chatu, kde budem dnes nocovať. V dobrej nálade večer s Jankinou rodinou debatujeme.

INFORMÁCIE :