KARPATSKÝ OBLÚK : PEŠO Z RUMUNSKA CEZ UKRAJINU NA SLOVENSKO.

    Nedeľa 25.7.2021 - 24.deň : pohorím FAGARAS k jazeru BALEA

    Hodinu som liezol 1km. Bolo to pekné ale s batohom hrozné, ináč paráda. Myslel som že pri jazere Balea budem o 14tej, ale ľahký počiatočný terén doplnili neskôr skaly s reťazami a skobami. S plným batohom som to išiel opatrne a teda pomaly. Začal som o 8-ej a došiel som pred 20-tou, namiesto 15km podľa mapy mám za sebou 20km a k tomu prejdených výškovo cca 1800m hore aj dole.

    Spočiatku ľahký terén, doplnili neskôr skaly s reťazami a skobami. Celkom ma prekvapilo viacero turistov, potešila česká rodina s deťmi v jednej útulni. Oni išli opačným smerom a potom končia. Predali mi navyše zo svojich zásob sušenú stravu, čo si zvyknem zalievať prevarenou vodou ale nikde som ju zatiaľ tu v obchodoch nekúpil. Takže mám 4 balíčky, teda 4 dni budem mať teplú večeru. A ešte nakoniec mi ponúkli plynovú bombu a malý plynový varič, neodolal som a tiež som kúpil, bude to ako doplnenie k môjmu liehovému variču.

    Všetky tieto exponované miesta ma ale zdržiavajú, celkovo už meškám niekoľko dní za plánom, veľa ďalších zdržiavaní si nemôžem dovoliť, a to zajtra prechádzam cez najvyšší vrch Rumunska MOLDOVEANU. Teším ma ale že som ubytovaný v chate, mám večeru, osprchujem sa a vyspím sa v posteli.

INFORMÁCIE :