KARPATSKÝ OBLÚK : PEŠO Z RUMUNSKA CEZ UKRAJINU NA SLOVENSKO.

    Štvrtok 2.9.2021 - 63.deň : planinou KUKUL

    Ráno som skoro vyrazil, klesám po červenej na rázcestie pod vrchol Petros. Láka ma na svojho menovca vyliezť, ale je v hmle. Niekedy inokedy. Po modrej značke schádzam ďalej do údolia k potoku. Je tu pokladňa národného parku, ale nikto sa v nej nenachádza, nemusím platiť.

    Mám ísť kúsok po žltej a zelenej k odbočke, ale to ich značenie tu tiež chýba, zase som zle odbočil, musím sa vrátiť. Značku som videl len raz na strome a potom už nie. Stúpam rigolom na planinu KUKUL, do výšky 1400m. Obliekam sa ,normálne je mi zima. Značka zase niekde odbáča a zase sa stráca.

    Konečne som na planine, vyšiel som z lesov na samé holiny. Mam 21km za sebou. Obedujem všetku slaninu a syry čo mám. Pokračujem hore, dole ale konečne boli pekné vyhľady späť na Hoverlu. Dnes nebola v hmle ako včera, keď som ňou prechádzal. No nevadí, aj tu je krásne.

    Schádzam dole cestou, má to byť cyklotrasa. No neviem, či tie bicykle majú levitovať, samé skaly, skákal som zo strany na stranu ako zajac. Prechádzam dedinami, prichádzam na hlavnú cestu. Je tu otvorený hotel, majú len dvojposteľové izby ale len za 500 UAH, 20eur. Nocujem. V bistre sa dá najesť, polievku, zemiaky, rezeň, šalát, palacinky. Mám 38km, prišiel som tesne pred tmou, začína zase pršať.

INFORMÁCIE :