KARPATSKÝ OBLÚK : PEŠO Z RUMUNSKA CEZ UKRAJINU NA SLOVENSKO.

    Nedeľa 8.8.2021 - 38.deň : vrchol Sandrul Mare 1640m

    Pokračujem po hrebeni aj s výhľadmi. Príjemné stúpania a klesania, nebolo to také strašné. Po 20 km nachádzam pod vrcholom Sandrul Mare pekný prístrešok - drevený domček, tak som sa rozhodol že tu zostávam. Aj tak si netrúfam to potiahnuť až na 30 km úsek bez vody do večera. Nikde nebola voda, hoci pramene mali byť. Alebo som ich nenašiel alebo boli zarastené. Na chatke som si chvíľu oddýchol a spravil som si na ľahko výlet na najvyšší kopec Sandrul Mare 1640m. Nebol z neho kruhový výhľad ale bol pekný.

    Hneval som sa na offroudistov, ktorý tu jazdia terénnymi autami a vyjazdili koľaje plné blata. A kúsok vedľa ďalšie. Kto to má obchádzať? Aj ich stretávam cestou dole z vrchola. orozprávali sme sa po nemecky. Pýtal som si od nich vodu, tak sa rozdelili. Skúsil som či nemajú pivo, hneď sa objavila fľaša aj slivovica. Nakoniec vysvitlo že to boli nejaký maďari. Hovorím že v chatke mám veci, tam budem spať. Vraj prídu za mnou a donesú mi niečo k večeri.

    Mal som takto zase doplnenú vodu. Skúšal som totiž nájsť neďaleký prameň ale kvôli zarastenej trase som ho nenašiel. Pod chatkou bol tiež prameň, ale to bola skôr kvapkajúca voda, to by som sa nedočkal. Na chate sú naplnené bandasky s vodou, ale neviem odkedy sú tu, tak ich nepoužívam.

    Večer si teda varím na svojom variči na večeru a tu sa objavujú spomínaní chlapi. Doniesli mi uhorky, rajčiny, kilo slaniny, chlieb, bryndzu, čedar syr, salámy, klobásy. Pivo do ruky a odišli autami preč. V duchu sa im ospravedlňujem za tie vyjazdené koľaje, týmto ma potešili. Niečo zjem, niečo si zoberiem so sebou a niečo nechám pre ďalších turistov na chatke zavesené pod stropom, však to sám ani neodnesiem.

INFORMÁCIE :