KARPATSKÝ OBLÚK : PEŠO Z RUMUNSKA CEZ UKRAJINU NA SLOVENSKO.

    Streda 6.10.2021 - 97.deň : Kysucké Beskydy - Veľká Rača 1236m

    Vstávam o 6:00, v kuchyňke si varím, ale ide to veľmi pomaly. Vyrážam do zamračeného počasia a zachvíľu aj prší. Celý hrebeň idem v daždi.ň V sedle Novoť oddychujem pri bufete pod strieškou, ale neprestáva pršať tak pokračujem ďalej.

    Trasa je pekná, škoda dažďa. tesne pred 14tou prestalo pršťa, obedujem slaninku na pníkoch. Akurát dojedám keď zase začína pršať. Míňam prístrešky, mohol som sa naobedovať tu, kto mohol vedieť. Nasleduje kopec Úšust 1155m, strmý výšľap, teraz v daždi blatistý, šmýka sa mi, idem šikmo od stromu k stromu. Dosť to zdržuje, výstupy aj zostupy sú ďalej podobné aj cez vrchol Kykula 1100m, pokračujem opatrne. Ale stále prší a pomaly sa zvečerieva, neskôr hodinu idem už len s čelovkou. Vidím tak na pár metrov pred sebou.

    Po 39km o 19:30 prichádzam na Veľkú Raču, 1236m, je tu na poľskej strane turistická chata. Nanešťastie plne obsadená, zdá sa že budem spať na zemi. Nakoniec sa nájde voľná malá izba hoci bez okna ale s posteľou a radiátorom. Periem a suším si mokré veci, niečo zjem a idem spať.

INFORMÁCIE :