KARPATSKÝ OBLÚK : PEŠO Z RUMUNSKA CEZ UKRAJINU NA SLOVENSKO.

    07.deň : horská oblasť Poiana Lunga

    Vstával som o 5tej a vyrazil o pol 7ej, kým som všetko pobalil a pripravil. Cez mesto som prešiel k prameňu zo včera, kde som opäť nabral vodu. Pokračoval som okolo rôznych altánkov (napr. cisárovnej Sisi) a výhľadov aby som sa po 10tich km dostal ku "cabani" - útulni a odtiaľ vlastne začala horšia časť.

    Tak zarastenú trasu som už dlho nevidel, vysoká tráva, chodník nevidno, pomôžu len červené značky na stromoch. Minulý rok tu asi nikto nechodil, ani tentoraz som zatiaľ nikoho nestretol, takže všetko je neprechodené. Párkrát som dokonca aj blúdil.

    Po 17ej som sa po 29.5km dostal na planinu Poiana Lunga a keď som videl ďalší kopec pred sebou tak som radšej hľadal miesto na prespanie. Sú tu opustené domy,usadlosti ale nikde žiaden prameň. Po 500m našťastie tiekol potok, prefiltroval som si 6 litrov vody. Skoro som sa s takým nákladom navyše v batohu ani nepostavil.

    Všade je šikmý svah, ani stan nestaviam, len alumatku na jedinom rovnom mieste, verím že sa neskotúľam dole.

    Výhľady boli pekné ale náročné, po kamennom hrebeni som musel aj ruky používať. Teraz v kľude varím večeru na liehovom variči, som zvedavý ako bude pokračovať chodník po hrebeni zajtra.

INFORMÁCIE :