KARPATSKÝ OBLÚK : PEŠO Z RUMUNSKA CEZ UKRAJINU NA SLOVENSKO.

    Streda 11.8.2021 - 41.deň : pohorím Ciucului

    V noci bolo vlhko, utieram stan zvnútra aj zvonka a dlho ho suším na slnku. Vyrážam preto neskôr. Doobeda boli hlavne lesy. Striedali ma cigáni s vozom ťahaným koníkom, strašne ho poháňali bičom do kopca, ale aby mu pomohli tlačením to nie. Neskôr som prišiel na hôlnatú oblasť, krásne okolie a výhľady. Aj pramene boli, aj vodu som sa nebál nabrať, dnes to bolo lepšie, čisté a studené.

    Prichádzam do sedla na ceste DN12A, ale u predajcov zisťujem že jedlo už bohužiaľ nemajú. Aspoň malú fantu, kolu dávam do seba. Pýtam si väčšiu fľašu, pritom pozerám na 2litrovku na pulte, ale predavač tvrdí že nemá. A toto? To je alkohol, slivovica! Tak už viem čo mali tí offroadisti nedávno vo fľašiach, z ktorích si odpíjali. Idem kúsok k ďalšiemu stánku, ale tam len med predávajú. Tetuška ho mala len vo veľkých sklených fľaškách, nakoniec ale našla medového medvedíka, ale nie takého malého ako sa predáva u nás ale takého väčšieho. Aj vodu mala, vzadu som si odlial z bandasky. Idem zaplatiť za ten medík, 14LEI, tetuška že jej stačí 10LEI. Pekne som poďakoval. Chvíľu ešte oddychujem a v tom prichádza dedko, asi manžel tetušky zo stánku, a vracia mi peniaze naspäť. Nič nakoniec nechceli. Len moje poďakovanie.

    Pokračujem teda ešte kúsok až turistickej chatke, ale to je len tak na skrytie sa pred búrkou a uvarenie si večere v závetrí. Radšej staviam stan. Mám 33 km. Ešte sa prechádzam na ľahko k neďalekému vrcholu s dreveným krížom, je tu pekný výhľad.

INFORMÁCIE :