KARPATSKÝ OBLÚK : PEŠO Z RUMUNSKA CEZ UKRAJINU NA SLOVENSKO.

    Nedeľa 12.9.2021 - 73.deň : Užanským pohraničím

    Vstávam po 6ej, ani sa mi veľmi nechce. Stan nebol veľmi mokrý, raňajkujem a o 8ej vyrážam.

    Lesnatým hrebeňom schádzam do Užockého sedla, po 11km. Cez kopec je Poľsko, tak tu bola závora, pohraničiari, kontrolovali aj mňa.

    Pokračujem po červenej popri železnici s viacerými tunelmi, občas je trasa zničená od offroadistov. Šetrím s vodou, míňam totiž pramene, ale sú to skôr potôčiky, je to tak zakalená voda, že ju radšej nepijem. Prichádzam do dediny Ščerbin, pri stanici je kohútik s vodou, pijem a plním fľašky a na lavičke obedujem. Je 14:00 a mám 21km. V obchode rozmieňam 10 EUR za 310 UAH hrivny, môžem si zase niečo dokúpiť.

    Pokračujem po červenej, ale nejako míňam správnu odbočku. Trošku blúdim, predieram sa lesom, vraciam sa, nakoniec sa cez lúku dostávam na značku. Opäť hore na kopce, sú výhľady a je tu aj viacej táborísk.

    Nakoniec nachádzam upustenú chatku, vnútri sú dve izby, v tej krajšej sa rozkladám. Ale budem tu sám, nikde nikoho. Idem k prameňu pre vodu a večeriam, oddychujem. Mám vyše 35km, nohy ma zase bolia.

    Mrzí ma, že som niekde vytratil svoj obľúbený vreckový nožík, niekoľko rokov som ho na cestách používal. Aj som sa kúsok vracal, ale pri tom všetkom preskakovaní, odbáčaní, preliezaní mi mohol vypadnúť kdekoľvek. Škoda ho.

INFORMÁCIE :