KARPATSKÝ OBLÚK : PEŠO Z RUMUNSKA CEZ UKRAJINU NA SLOVENSKO.

    Štvrtok 12.8.2021 - 42.deň : Cabana Singuratica.

    Vyrážam dnes skoro, lebo dnes stan bol suchý. A hlavne viem že meškám za plánom, už asi 10 dní, snažím sa potiahnuť čo sa dá ,ale viac ako 30-35 km nedám v takomto členitom teréne. Potom ma už bolia nohy aj chrbát.

    Ale nejako mi to z rána nešliape. Stále hore dole, doobedu bolo pekné počasie ale poobede začína pršať, tak sa schovávam a obedujem. Trochu sa vyjasnilo ale neskôr prší znovu. Posledné km stúpam do 1700 m na hrebeň. Idem v hmle, nič nevidno, držím sa podľa mapy. Všade je vysoká tráva, takže som od nej úplne mokrý. Nemôžem ani zastať, všetko mokré začne chladiť. A k tomu je nasleduje strmý zostupový chodník zničený od kráv, po daždi sa šmýka blato. Ale nakoniec sa prekonávam a končím po 35 km v suchu chaty Cabana Piatra Singuratica.

    Myslel som že to je nejaká normálna chata, ale skôr je to taká ubytovňa na prespanie, ale aspoň je tu chatár. Spoločná izba na povale s posteľami, sprchovať sa môžem len vonku ak sa pooblievam vodou sám, zato záchody sú štyri. Môžem sa akurát prezliecť a usušiť veci na šnúre. K tomu sa tu nevarí, ale večer mi aspoň chatár vodu zohrial, aby som si mohol sáčkový guláš zaliať. Nevadí, hlavne že som v suchu a teple.

INFORMÁCIE :