KARPATSKÝ OBLÚK : PEŠO Z RUMUNSKA CEZ UKRAJINU NA SLOVENSKO.

    Sobota 11.9.2021 - 72.deň : cez vrchol PIKUJ 1408m

    V noši neboli myši, vstával som po 6tej, raňajkujem buchty z obchodu, 7:15 vyrážam a po 2 hodinách som v dedine Bilasovytsia.

    V obchode utrácam posledné ukrajinské hrivny. Kupujem ovsené vločky, väčšie balenie, 10 druhov komponetov obsahujú, syr, kolu, keksiky, vodu. Prelievam, presýpam do svojich obalov. A po 10tej odchádzam.

    Pokračujem po červenej turistickej značke, je to dlhšie ale po hrebeni, boli pekné výhľady, v lese ako vždy koľaje vody, to už beriem ako miestny zvyk a o 12:45 som na vrchole PIKUJ 1408m, posledný takto vysoký kopec na mojej ceste Ukrajinou. Je tu veľa turistov, piknikujú, opaľujú sa, fotím, pozerám výhľady na všetky strany.

    Pokračujem ešte kilometer, v kľude sa v sedle najem a šliapem po hôlnatom hrebeni, stále vo výške cca 1300m, hore, dole. Veľa turistov stretávam v tejto oblasti. Po ďalších 18km končím v sedle pred vrcholom Kinchyk Hnylski 1115m. Je tu prístrešok, prameň vody, skôr taký pomalotečúci plytký pramienok, po 3 dcl prelievam do fľašky. Dnes stanujem, verím že zima nebude. Mám 36km, 2100m prevýšenia. Ten hrebeň nebol jednoduchý, krásne výhľady, ale stále hore, dole.

INFORMÁCIE :