KARPATSKÝ OBLÚK : PEŠO Z RUMUNSKA CEZ UKRAJINU NA SLOVENSKO.

    Streda 1.9.2021 - 62.deň : najvyšší vrch Ukrajiny - HOVERLA 2061m

    V noci pršalo, ani sa mi nechcelo vstávať. Kým som sa pripravil, prestalo, tak som vyrazil, po hodinke začalo znova. Ochladilo sa, bolo to nepríjemné. A to som o 11h vyliezol na vrch Pip Ivan Čornohorsky 2028m.

    Je tu meteorologická budova a miestnosť horskej služby, klopem či mi nespravia aspoň čaj. Úspešne. Mám tak skrehnuté prsty od zimy, ani neviem dať batoh dole a rozopnúť pracky. Musím sa zohriať, potom sa prezliekam do suchého, najedol som sa a hlavne som vytiahol rukavice. Ako naschváľ, boli na spodku batoha.

    Pokračujem po hrebeni v daždi a hmle ďalej. Po 14tej sa ukázalo slnko, robím si obed, zase prší. Pokračujem. V takom nepríjemnom počasí zdolávam najvyšší vrch Ukrajiny - HOVERLA 2061m. Je už 19 hodín. Schádzam ešte k malej chatke, kde sme pred rokmi nocovali, je celá zničená, ani dvere nemá. Ešte pár kilometrov dole po červenej po hrebeni a som v táborisku na rázcestí. Sú tu chatky, pramene, kostolík, nechcem rozkladať stan, platím si radšej prespanie za 50 UAH, potrebujem sa zohriať a hlavne vysušiť mokré veci.

    Celý deň takmer v zime a daždi. Občas sa vyjasnilo, niečo som pofotil. Ale aj som párkrát spadol či sa pošmykol, našťastie nič vážne. Večer ma už boleli ma ruky a nohy, nakoniec dnes mám za sebou 32 km.

INFORMÁCIE :