KARPATSKÝ OBLÚK : PEŠO Z RUMUNSKA CEZ UKRAJINU NA SLOVENSKO.

    Štvrtok 29.7.2021 - 28.deň : prechod cez pohorie Pietra Craiului

    Ráno sme vyrazili spolu, spočiatku pohodové stúpanie nahradilo neskôr ťažké lezenie po skalách a reťaze. Po 4 hodnách sme ale na hrebeni tohto vápencového pohoria Pietra Craiului, za chvíľu zdolávame aj najvyšší vrchol OM, 2238m. Ale oplatilo sa, boli krásne výhľady.

    Bál som sa zostupu, ale ten bol nakoniec lepší a bez reťazí. Ale bolo to nepríjemné, je to všade vápenec, šmýka sa pod nohami, treba dávať pozor.

    Prišli sme k vode, dali sme si pauzu na obed a pol hodine, keď sme už boli pripravený na odchod začalo pršať. Čakali sme či to neprejde, ale práve naopak, začali padať krúpy. Ale také riadne, centimetrové. Našťastie to prešlo a vybrali sme sa dole do dediny SIRNEA, chalani vedeli o nejakej reštaurácii, tešili sme sa na teplú stravu. Po červenej sme došli do dediny, občas pršalo, zase krupobitie, až ma hlava z tých úderov bolela. Opäť sme sa museli schovať. Neskôr som išiel dopredu nájsť tú reštauráciu, brodil som sa vodou po ceste aj zima mi z toho bola a reštaurácia zatvorená. V blízkom penzióne ma otáčajú inde, nechávam odkaz chalanom a pokračujem aj ďalej. Druhý penzión som tiež našiel, aj varili, tak som sa zmrznutý zohrial a najedol a zatiaľ mi chalani dávajú vedieť, že ich zastavil nejaký miestny domáci z dediny a ponúkol im ubytovanie u neho v dome. Tak idem za nimi, zase budeme spolu.

    Zajtra musím niekde nakúpiť, už mi dochádzajú potraviny.

INFORMÁCIE :