KARPATSKÝ OBLÚK : PEŠO Z RUMUNSKA CEZ UKRAJINU NA SLOVENSKO.

    Nedeľa 26.9.2021 - 87.deň : vrchol KOZÍ KAMEŇ 1255m

    Vyrážam po ôsmej cestou na Švábovce. Tu som zabudol ale odbočiť, tak na konci dediny prechádzam poľnou cestou cez lúky na trasu do Gánoviec. Pred nimi sa zastavujem pri prírodných zaujímavostiach, travertínových jazierkách, na gejzír som nemohol čakať. Z prameňa si naberám minerálku. V dedine, kde našli pozostatky neandertálca spred 130 tisíc rokov, rozmýšlam či o 1300 rokov budú ešte ludia na Zemi.

    Nakoľko ani v Gánovciach nie sú otvorené potraviny, idem po zelenej značke a cyklochodníku až do Popradu. V Kauflande si musím nakúpiť zásoby. Stade späť zase poza posledné činžiaky k cyklocestičke čo vedie k lesu. Páči sa mi to množstvo aktívnych ľudí cez obed čo míňam.

    Odtiaľto okolo prázdneho zverníka Kvetnica a cez cestu do Spiš.Bystrého do kopca po lesnej ceste na hrebeň smerom na Krížový vrch. Potom s modrou tur.značkou na Kozí kameň, kde som o 18:00. Pekné výhľady na všetky strany a začína farebná jeseň.

    Musím kopnúť do vrtule a letím lesnou cestou k prameňu Hornádu. Celé popoludnie od Popradu totiž nikde nebola žiadna voda či studnička. Prichádzam k prameňu už potme o 19:30 po 32 km. Rozkladám si stan neďaleko, je tu ale veľká vlhkosť, dúfam že nebude všetko mokré. Dnes to bolo pekné, s výhľadmi na oboje Tatry a dedinky v údoliach. A trasa, ktorú som nemal pôvodne v pláne tiež. Paráda. Nevarím je tma, večeriam celý makovník.

INFORMÁCIE :