KARPATSKÝ OBLÚK : PEŠO Z RUMUNSKA CEZ UKRAJINU NA SLOVENSKO.

    Utorok 31.8.2021 - 61.deň : na pohorie ČORNOHORA

    V noci pršalo, vyrážam po 8ej po asfaltovej ceste a zelenej turistickej značke. Cesta končí závorou a domčekom s vojakmi. Povolenie opäť na pohraničie pýtali, ale vysvetlil som im čo som už prešiel a kde idem, tak ma pustili ďalej.

    Popri potoku prichádzam po 12km na odbočku s modrou značkou, musím sa vyštverať hore do kopca. Zase prší, som naobliekaný, ale úspešne po 14tej hodine som na hrebeni. Pôvodne som myslel že pôjdem doprava k zrúcaninám kostolíka sa pozrieť, ale je to blízko hranice a je tam hmla. Nič by som nevidel.

    Pokračujem radšej po hrebeni po červenej značke, mal by tu byť nový hostel postavený. Je tu len starý salaš, dom prerobený na ubytovanie. Len je to zatiaľ rozostavané. Jednu izbičku som si našiel, navaril som si v kuchynke kávičku a čínsku polievku, dojedol som slaninu. Neskôr sa ukázalo slnko, suším veci. Prichádza majiteľ a platím 50 UAH ( smiešnych 1.5 EUR) za prespanie. Mám dnes len 19km, ale som mokrý a chcem sa zohriať. Na posteľ si dávam podložku a svoj spacák, teplo mi je. Dobre som spravil, celú noc prší.

INFORMÁCIE :