KARPATSKÝ OBLÚK : PEŠO Z RUMUNSKA CEZ UKRAJINU NA SLOVENSKO.

    Piatok 3.9.2021 - 64.deň : úmorný prechod do Bystrytsie

    Som znechutený z dnešného dňa, nedarilo sa. Všetko začalo ešte včera večer, na facebook som do hlbokej noci dával veci, fotky, poznámky. Wifi som mal len na chodbe, a aj tak sa to uložilo niekde inde ako by som chcel. Ešte po 1ej v noci som hľadal riešenie.

    Ráno som potom vstával až o 7ej, ale ešte som lehnil. Mám kávičku a ovsáky, v obchodoch nemajú žiadne buchty, len suché rožky, chleby, vianočky ale len veľké balenia. Vyrážam až o 9ej. Z priesmyku stúpam hore k nejakému pamätníku, ulicami medzi novostavbami hotelov a chát pokračujem do lesa. Skáčem zase ako zajac, hľadajúc cestu. Koľaje, blato, kamene. Mám tempo asi 1km za hodinu. Priblížil som sa k asfaltke, išiel som chvíľu radšej po nej. Ale prichádzam k miestu zaliatemu vodou a blatom, na krajoch kríky a strmý svah, predo mnou vyše členkov bahno. Musel som sa 200m vracať. Som z toho sklamaný.

    Hodinu kráčam obchádzkou do Bukovelu. Obedujem v hoteli kuracie stehno, zemiakovú kašu. Drahšie, ale chutné. Cez zjazdovku kráčam hore po modrej značke, Myslel som že to ide až k hornej stanici lanovky, zrazu to zabočilo a 1km som bez značky. 200m by mal byť vrchol kopca, tak som vyliezol hore na hrebeň a pokračujem. Modrá sa pripojila zase neskôr.

    Kráčal som po hrebeni, krásne výhľady. Prichádzam k vrcholu Ploska 1353m, dole pod ním vidím chatu. Idem sa pozrieť, lákalo ma to. Prídem tam, všetko zamknuté, hore na poschodí vidím materiál na rekonštrukciu pripravený.

    Musím sa vracať na hrebeň a za chvíľu prichádzam na úsek úplne zničený od kráv. Zošliapané všetko. Nasleduje cesta s koľajami plnými vody, od kráv je všetko znovú zničené, chodník pre blato ani nevidno. 10km som hľadal cestu, preskakoval som miesta, nejaký chodníček popri ceste, 3 hodiny takto postupujem ! Na záver bol brod cez potok, most nikde, len jedno brvno cez vodu, meter nad hladinou. Ako na kladine som to opatrne prechádzal.

    Nakoniec končím za šera v obci Bystrytsia, v reštaurácii mi varia boršč a makaróny, šalát, čaj, mal som pred chvíľou bagetu, večer bude pivo. Vo vedľajšom dome mám ubytovanie sám pre seba za 200UAH, zase si operiem špinavé veci. Napriek všetkému som zdolal 36km.

INFORMÁCIE :