KARPATSKÝ OBLÚK : PEŠO Z RUMUNSKA CEZ UKRAJINU NA SLOVENSKO.

    11.deň : vrchol PELEAGA - 2509m

    Ráno skoro vyrážam, stan nechávam s vecami na mieste, je nás tu viacej, nebojím sa . Rýchlo šliapem teraz už značeným chodníkom, 10:30 som na vrchole PELEAGA - vo výške 2509m.

    Pre porovnanie náš Lomnický štít má 2634m a Gerlachovský štít 2655m.

    20 minút pozorujem výhľady. Ani som nemal poriadne ako fotiť, mal som problém s baterkami. Cestou dole sa ale zastavujem v jedinej chatke, majiteľ ma ochotne nechal nabíjať mobil. Konečne elektrika. Ale strašne milý bol, išiel si robiť čínsku polievku, tak aj mne robil. Nalial mi nejakú slivovicu, poctivý decový pohár. Dobre padlo, ešte že idem už dole kopcom.

    Cestou ku stanu začalo opäť pršať, šmýkalo sa. Ovce aj oslíky to zvládajú, zvládnem to aj ja. 500m pred bivakom začalo pršať, rýchlo som sa ponáhľal k stanu. Sušil som na ňom ešte nejaké mokré veci od včera a nabíjal som solárnou nabíjačkou powerbanky. Mám ju, ale môžem ju používať len poobede keď mi svieti slnko na chrbát ( vtedy ju mám rozloženú na batohu počas chôdze) alebo keď je voľno (rozloženú na stane). Ináč to nechce nabíjať, musí poriadne slnko na ňu pražiť. Je to váha 0,5kg, aj som rozmýšľal či ju nepošlem domov, ale teraz sa hodila.

    Stále pršalo, pod prístreškom som si varil jedlo. Vrátil som sa do stanu, skoro som zaspal a zrazu ma zobudilo strašné teplo. Krásna čistá obloha a slnko. Porozkladal som veci na dosušenie, rozložil powerbanku aby sa mi dobil mobil aspoň na 40-50% a dnes oddychujem, neponáhľam sa odtiaľ.

INFORMÁCIE :