KARPATSKÝ OBLÚK : PEŠO Z RUMUNSKA CEZ UKRAJINU NA SLOVENSKO.

    Štvrtok 26.8.2021 - 56.deň : mesto SIGHETU MARMATIEI

    Ráno som vstával pred 7ou, mal som výborné raňajky pripravené : na tanieri slanina, klobása, saláma, maslo, dva druhy syra, uhorky, rajčiny, omeleta, topinky, chlieb.

    S plným bruchom som vyrazil po červenej do ďalšej dediny, v obchode nakupujem niečo na cestu. Zase sa štverám do 600m výšky , kde desiatujem. Dobiehajú ma dvaja civilisti a hneď pýtajú môj pas. Nemajú uniformu, ale pištole pod kabátom im trčia, je to jasná pohraničná kontrola. Všetko v poriadku, vysvetľujem čo som, kto som, ale ani nepozdravili a odchádzajú preč. Neskôr prichádzam do dediny, cesta za ňou ale končí a nemá pokračovanie, idem zase kúsok po koľajniciach. V ďalšej dedine stojím v obchode, pri pive a nanuku debatujem s ukrajinskou predavačkou.

    Prichádzam do okrajových štvrtí mesta SIGHETU MARMATIEI, nechce sa mi kráčať po hlavnej frekventovanej ceste , odbáčam za cintorínom doľava. Dobre sa išlo, vidím domčeky, neskôr ale prechádzam cigánskym slamom. Pekne zdravím, oni tiež, prechádzam bordelom ako u nás v osadách na cestu. O pár metrov zase prechádzam štvrťou boháčov, samé gýčové domy alebo nedostavané paláce.

    Pokračujem až do centra, prvý hotel je drahý, aj to len na jednu noc, skúšam ďalej, zatvorené. V uličke vo dvore je penzión, na dve noci mám ubytovanie 50LEI za noc. Je to spoločná izba, 5 postelí pre viacej turistov, sprcha a WC na chodbe. Mám dnes 38km, končím. Zajtra posledný deň v Rumunsku, budem oddychovať, prať, nakupovať .... Dnes sa mi už nič nechce.

INFORMÁCIE :