KARPATSKÝ OBLÚK : PEŠO Z RUMUNSKA CEZ UKRAJINU NA SLOVENSKO.

    Piatok 24.9.2021 - 85.deň : do Levočských vrchov

    V noci pršalo, ako dobre, že som bol pod strechou. Vyliezam zo spacáku až 6:30, nechcelo sa mi. V dedine nie sú potraviny, tak na pumpe kupujem napolitánky a vonku kávu z automatu. Aspoň niečo teplé na raňajky.

    Za dedinou idem naslepo dobre ujazdenou cestou do hory, i ked v mape končí v strede kopca. Naštastie privádza ma až hore na hrebeň. Pred Demiankou je kaplnka a prístrešok využívaný i na bohoslužby. Pekný hrebeň s výhľadmi pokračuje po Kňazovú, kde odbáčam a zostupujem so žltou znackou a náučným chodníkom na Krásnu Lúku. V nej sú potraviny, tak dopĺňam zásoby, všetko pečivo čo mali a druhýkrát dnes raňajkujem.

    Pokračujem s modrou značkou a stretávam pána Rusnáka z KST a ten ma presvedčil, aby som vyšiel na rozhladňu na Čarnej hure. Je pekná s výhľadmi, tabuľkami smerov. A podľa jeho rady pokračujem potom priamo do kopca na hrebeň a za ním na cestu s výhľadmi do nádherného okolia, privádza ma to na Václavák, križovatku cyklistických trás.

    Dnes to bola paráda. Poobede už mám sucho v topánkach. Nie ako doteraz, ked som sa nehýbal, studili ma od mokra nohy. Užíval som si to, i ked fúkal nepríjemný vietor, v závetrí bolo príjemne a pri slnie4ku až moc horúco. A tak končím dnešné putovanie o 18:30 po 34 km pri horárni Vinná, kde je i otvorený prístrešok. Ale staviam v závetrí tarp lebo neviem, ako sa v tom vetre vyspím. Neďaleko je prameň s vodou, uvarím si niečo na večeru.

INFORMÁCIE :