KARPATSKÝ OBLÚK : PEŠO Z RUMUNSKA CEZ UKRAJINU NA SLOVENSKO.

    Piatok 1.10.2021 - 92.deň : Cez Západné TATRY - posledné 2000m vrcholy

    Vstávam o 6:00, nechce sa mi ale hneď vyliezť z postele a buntošiť, je tu 8 postelí a na 6tich spia ďalší turisti. Ale prebúdza sa jedna z báb, beriem svoje veci a zdekoval som sa na prízemie do kuchynky. Varím si kávičku, raňajkujem ovsáky, postupne sa rozvidnieva, balím veci, obúvam sa a odchádzam 7:30.

    Krásna čistá obloha ale zima. Idem po žltej a zelenej značke späť na hraničný hrebeň, zahrejem sa v stúpaní. Dostávam sa z lesa nad kosodrevinu, začína viac fúkať, prezliekam sa do teplých vecí. O 11:45 pred najväčšími stúpaniami obedujem. Postupne zdolávam Sivú vežu 1965m, Klin 2176m, Končistú 2002, Hrubý Vrch 2137m a nakoniec Volovec 2063m, posledné 2000m kopce na mojej celej expedícii.

    Na hrebeni bola hmla, občas sa pretrhala, boli výhľady a zase sa zatiahlo. Pokračujem klesaním po modrej do Bobrovského sedla. Môžem odbočiť z hrebeňa doprava na poľskú stranu na chatu. Ale je len 17 hodín, mám ešte čas tak schádzam doľava na slovenskú stranu. Klesám Bobroveckou dolinu a hľadám miesta na prespanie. Prvý altánok míňam, nasledujúca chata má vyvalené dvere, nechcem aby to bolo prípadne na mňa, ďalší altánok je s prameňom ale bol malý, nevyspal by som sa. Nabral som si aspoň síričitú vodu a prechádzam po žltej do Juráňovej doliny, je tu nový altánok, dlhý a široký stôl, vyspím sa na ňom.

    Mám 28km, síričitá polievka na večeru bola celkom dobrá, zaliezam do spacáku.

INFORMÁCIE :