KARPATSKÝ OBLÚK : PEŠO Z RUMUNSKA CEZ UKRAJINU NA SLOVENSKO.

    Piatok 20.8.2021 - 50.deň : vrchol INEUT 2222

    Nad ránom sa sťahujem zo stola na lavicu a zo stanu si robím zástenu. Vyrážam o 7,00, nastupujem na hrebeň, kde som o 8,30 po 4 km. Stretám Viktorku Hlaváčkovú, známu českú cestovateľku, ktorá ide Karpatský oblúk už druhý raz, teraz opačným smerom ako ja, tak chvílu kecáme.

    Pokračujem cez 1700m vrcholy do sedla Rotunda, kde sme boli v 2016 na bicykloch, pýtam sa na reštauráciu. Že už tam nie je, chlapík tu dokonca vyberá vstupné 5LEI, ale ak mi stačí čorba (hustá polievka), chlieb a pivo, nech idem do dvora. Tak som sa dostal k teplému jedlu a dostávam na cestu slaninu, bryndzu, chlieb a papriku. Nakoniec 20LEI za všetko, asi aj so vstupným. Celý deň je pekne, strašne teplo a výhľady. Míňam chatku s lavičkou a výhľadmi, dojedám obed.

    Zo sedla stúpam 1000 m výškových na vrchol Ineut s 2222 m. Zbieham do sedla a za ním je turistická budka, kontajner, pre 4 ludí. Kopa turistov sa blíži. Začína dohadovanie kto bude kde nocovať. Za budkou je prameň, kde sa hrnčekom prelieva voda, aj to takej zelenej farby. Radšej idem k druhému prameňu, aj tej je plytký, ale zbieham nižšie a z potôcika sa už dá v pohode nabrať. Vraciam sa k budke, všetko sa vyriešilo, nocujem vnútri. Je to malé, akurát tak pre 4 ľudí + chatár. Niektorí radšej pokračovali ďalej na iné miesto. Dávam si suchú večeru. Dnes mám 30 km.

INFORMÁCIE :