KARPATSKÝ OBLÚK : PEŠO Z RUMUNSKA CEZ UKRAJINU NA SLOVENSKO.

    14.deň : nákupný deň v PETROSANI

    Dnes som teda išiel nakupovať. Autobusom 9:30 som odchádzal a o 10tej som vystupoval v Petrosani ( niečo cez 30000 obyvateľov).V informačnom centrum mi akurát poradili kde majú LIDL , nič iné zaujímavé tam nebolo. Turistické obchody som nenašiel, zato čínske obchody a LIDL a CAREFOUR áno. Kúpil som zásoby aj lieh do variča. Ochutené ovsáky napr. v LIDL-i nemali ale CAREFOUR-e áno a podobne, čo nemali v jednom to mali v druhom.

    Ale hlavne som chcel zohnať také turistické hotové jedlá, ktoré sa zalejú horúcou vodou a gumené spodky turistických paličiek, no to som tu nikde nenašiel. Pôjdem s takými už zchodenými paličkami ďalej. Pekárničku čo sme v nej boli v roku 2015 som nenašiel, obzerám mesto, lietadlo na kruhovom objazde, niektoré nové a niektoré nedostavané domy, nejaké zateplovanie či opravy som nevidel. Zásoby mám teda na ďalších 6 dní, viac aj tak neunesiem a potom by som zase chcel ísť do ďalšieho mesta SIBIU na nákupy.

    Zeleným autobusom po 14tej som išiel späť, ešte aj zastavujeme pri nejakom prameni pre cestujúcich. Ochutnávam aj ja pramenitú vodu, neskôr v penzióne večeriam opäť poriadnu večeru - ryžu, kurací rezeň,šalát. Zajtra vybehnem na hrebeň pohoria LOTRU resp. rumunsky LOTRULUI. Pôjdem od západu smer východ, potom by som mal odbehnúť do SIBIU a pripraviť sa na FAGARAŠ pohorie.

INFORMÁCIE :