KARPATSKÝ OBLÚK : PEŠO Z RUMUNSKA CEZ UKRAJINU NA SLOVENSKO.

    Štvrtok 30.9.2021 - 91.deň : KASPROV VRCH 1988m do POĽSKA

    Budík mám na 6:00, v noci pršalo, trochu suším veci pod strieškou, ale nakoniec balím mokré veci a vyrážam o 8:30 do dažďa. Nechcelo sa mi, ale musím.

    Stúpam po žltej značke popri prameni, začína byť väčšia hmla a zima, dávam si dokonca aj rukavice. Cikcak chodníkom až na slovenskopoľský vrchol Kasprov Vrch 1988m, kde som po 2hodinách. Je tu budova sedačkovej a kabínkovej lanovky vedúcej z poľskej strany aj s reštauráciou, obchodíky a bufet, obedujem čaj a koláče. Suším si na radiátore v chodbičke veci.

    Po hodine pokračujem po hrebeni s červenou značkou, je hmla, pár stupňov, začína aj snežiť do toho. A k tomu je chodník opravovaný, musím ho aj obchádzať. Všetko mám mokré, je mi zima na prsty, mením už tretie suché rukavice. Prekonávam menej známy 2000m hrebeň, nakoniec prichádzam k zelenej značke a prechádzam do Poľska. Po slovenskom strane sa už ďalej nedá, na hrebeni nie je trasa.

    Našťastie ustáva dážď so snehom, pokračujem Poľskom po červenej značke na zelenú a schádzam z hrebeňa do Tomanowej doliny. Na jej konci je križovatka trás, je tu aj turistická útulňa - chata Ornak. Končím o 17:30 po 21km. Budem mať teda teplú večeru a vyspím sa v suchu a teple v spoločnej izbe s ďalšími turistami.

INFORMÁCIE :