KARPATSKÝ OBLÚK : PEŠO Z RUMUNSKA CEZ UKRAJINU NA SLOVENSKO.

    03. deň : Česká dedina EIBENTHAL - česká dedina BIGAR

    Až po19tej som ubytovaný v dedine BIGAR, doteraz som tu sedel v dedinskej krčme. Na hrebeni som stretol chalanov čechov na bicykloch, poradili ubytovanie, ale tetuška mala obsadené ale že má aj inú chalupu alebo ďalšie ubytovanie inde. Poradila teda druhú tetušku, no tam to bolo horšie, na konci dediny, stará chalupa, voda netiekla, kúpeľka strašná, všetko hrdzavé. Voda pitná len na ulici. Čo si ju mám nosiť aj na kúpanie? Tak som to tam zrušil.

    Vrátil som sa k tej prvej pani, s pivom v ruke a lupienkami v druhej som ju čakal pred krčmou a stretol som tu ďalšiu partiu čechov. Spoločne sme si potom pozreli ubytovanie, tetuška má peknú druhú chalupu, izbu s 5timi posteľami akurát pre nás, novovybudované WC, kúpeľka, práčka, za tú istú cenu ako tá rozpadnutá chalupa. Dokonca máme na ráno aj omeletu z vajíčok vybavenú. Oplatilo sa čakať.

    Chalani jazdili po okolí, tak popisujú všetko možné, pekné zjazdy, veľa malinčia, kliešte si našli a vyberali, tak uvidíme čo ma čaká. Dnes bolo pekné počasie, spálený som, ale boli aj výhľady. Krajšie ako červená trasa, prešiel som 25km.

INFORMÁCIE :