KARPATSKÝ OBLÚK : PEŠO Z RUMUNSKA CEZ UKRAJINU NA SLOVENSKO.

    Streda 29.9.2021 - 90.deň : Sedlo Závory 1876m

    Odchádzam 7:15 smer Popradské pleso. Pozerám ako sa zmenila chata, kde som v minulosti pár krát nocoval, dávam si v nej aspoň čaj na zahriatie. Po modrej značke pokračujem k Veľkému Hincovmu plesu. Páči sa mi a aj teplo je. Pokračujem hore na hrebeň.

    O 11:45 som na križovatke červenej a modrej, ale na Kôprovský štít neidem. Je to zachádzka, musel by som sa tou istou odbočkou vracať a celý vrchol je v hmle, nič by som z neho nevidel. Pokračujem po modrej značke Hlinskou dolinou, na konci je krytý prístrešok tak oddychujem a obedujem zo zásob. Stúpam potom po zelenej do Sedla Závory 1876m. Pred ním je pekná dolina, dokonca tu stanovali turisti, pri prameňoch. Na hranicu s Poľskom neidem, zatiahlo sa a je zima. Pokračujem červenou zančkou Zadnou Tichou dolinou, okolo zatvorenej poľovníckej chaty až do sedla, Liptovský košiar 1265m.

    Je to križovatka so žltou značkou, blíži sa noc, musím tu niekde prespať. Sú tu len nekryté altánky, tak verím že v noci nebude pršať, je 18:30, varím si večeru. Ani nerozťahujem stan a len tak v bivakvaku zaspávam. Dnes mám za sebou 26 km v nových topánkach, myslím že celkom stačí.

INFORMÁCIE :