KARPATSKÝ OBLÚK : PEŠO Z RUMUNSKA CEZ UKRAJINU NA SLOVENSKO.

    Nedeľa 3.10.2021 - 94.deň : Poľským rozvodím

    Prečo idem Poľskom tento úsek? Plánom mojej expedičnej cesty je prejsť Karpatský oblúk rozvodím. Preto teraz pár dní obchádzam Oravskú priehradu Poľskom poza pritekajúce potoky a rieky zo severu.


    Ráno sa zobúdzam a snažím sa vyutierať mokrý stan aj spacák zvnútra aj zvonka. V noci mi bola veľká zima. Neveľmi sa mi to darí, tak balím mokré veci, nemám veľa vody, raňajkujem makovník bez kávičky a popri ceste pokračujem do dediny Peniazkowice. Prvého domáceho poprosím o vodu, dostávam k nej aj jabĺčka, hrušku na cestu.

    Z námestia pokračujem po modrej turistickej značke, poľnou cestou pod lesom. Dobre by sa išlo, keby nebola rozjazdená od štvorkoliek. Dokonca ich aj stretávam, cca 14 jazdcov, zostáva po nich len zničená blatistá stopa. Ťažko sa potom kráča, obchádzam to, ale aj tak mám špinavé topánky a nohavice. Neskôr prichádzam na novú cyklotrasu, ide sa mi lepšie.

    V sedle Beskidy je lanovka, reštaurácia, objednávam si rezeň so zemiakmi a prílohou, ale musím platiť kartou. Rozvešal som si zatiaľ veci na sušenie. Hodinu im trvala príprava jedla! Ale aspoň som sa zohrial a vyschol. Aj ďalšia cesta bola zase zničená od štvorkoliek, som rád že končím na hlavnej ceste pred Wielkou Polanou.

    Sú tu domčeky a ponúkajú ubytovanie. Nemám zloté, ale platím 15€ za izbu, nevaria tu, tak si zalievam aspoň polievku, čaj, večeriam zo svojich zásob, ráno mi aspoň kavičku pripravia. Mám 35km. Dobíjam baterky, osprchoval som sa a opral som si aspoň trochu veci.

INFORMÁCIE :