KARPATSKÝ OBLÚK : PEŠO Z RUMUNSKA CEZ UKRAJINU NA SLOVENSKO.

    Štvrtok 23.9.2021 - 84.deň : vrchol MINČOL 1157m

    Ráno je zima, tak varím od 6:00 kávu rovno zo spacáka. K tomu mám žemličky s máslom a medom. Nemám dosť vody na ovsáky. Vyrážam 7:30.

    Idem po červenej značke, všetko je mokré, prichádzam ku Kráľovej studni po 12 km o 11:00. Je tu nová útulňa, klubovňa turistického oddielu, suterén majú svoje veci a poschodie je voľne prístupné na prespatie. Stoly, lavice, dokonca hojdačka. Oddychujem, preliekam sa, je tu voda a tak si robím ovsáky.

    Pokračujem po totálne rozbitej ceste od dvoch lesných strojov, ktoré zvážajú drevo. Všetko ničia, plno blata, lámu haluze na stromoch. Chvíľu trvá, kým ho môžem obehnúť. Niekotré úseky ďalej sú lepšie aj lúky boli, už nebolo toľko bažín na obchádzanie. Pred osadou Obručným sa lúčim s posledným pätníkom a poľskou hranicou po 286 km.

    Vstupujem do pohoria Čergov a tu sú cesty nebe a dudy, suchšie, oveľa lepšie sa mi ide. Občas zase zabehnem mimo značku, musím sa po pár metroch varcať. Na vrchole Malý Minčol si dávam neskorý obed, oddych a postupujem na najvyšší vrchol pohoria Čergov Veľký Minčol 1157m. Ukazujú sa aj výhľady do diaľky. Ale ponáhľam sa rýchlo ďalej, aby som za svetla vyšiel z lesa.

    V dedine Kyjov už obchod nestíham a motorest pred Pustým Polom je zatvorený. Volám majiteľovi a dostávam súhlas prespať aspoň na terase. Kupujem bagety a pivo, chipsy, keksy v predajni benzínovej čerpačky, ktorá je súčasťou motorestu. Končím dnes po 40 km. Ráno si nakúpim niekde v potravinách.

INFORMÁCIE :