KARPATSKÝ OBLÚK : PEŠO Z RUMUNSKA CEZ UKRAJINU NA SLOVENSKO.

    Pondelok 13.9.2021 - 74.deň : prechod na Slovensko

    Vstávam 6:30, vyrážam o 7:30. Zbehol som z hrebeňa z chaty dole. Aj som dvakrát spadol. Prichádzam do prvej dediny a pokračujem už po ceste.

    Cesta má neskôr nový asfaltový povrch, širokú krajnicu robili, niekde uvalcovaná, niekde kameňmi zataiľ vysypaná, ale dobre sa išlo. Okolo mňa hrmelo, dobre že som nešiel na hrebeň. Aj tak ma to dobehlo a musel som sa prezliekať do nepremokavých vecí. Našťastie postupne prestalo.

    Cestou bol aj bufet, kúpil som si jogurty, v ďalšom obchode nealko pivo a nanuk, po 14tej priamo pri ceste obedujem svoje zásoby. Prichádzam do Veľkého Berezneiho, posledného ukrajinského mesta. Kupujem posledné ukrajinské pivo, plechovkové, večer si dám na oslavu mojej cesty.

    Na hranici ukrajinci nič nechceli, nekontrolovali, slováci skontrolovali pas, COVID pas, colníci mi kontrolovali batoh a za pár minút prechádzam. 19:30 som na Slovensku !

    Prechádzam ešte pár km do Malej Ubľe, za ňou k motorestu, ale nikto tu nieje, akurát jedna turistka asi čínanka tu má zajednané ubytovanie. Dala mi číslo na majiteľov, ale bohužiaľ polovica personálu je v karanténe, ani majiteľka tu nieje, nedá sa ubytovať, aspoň mám vodu načerpanú do fľašiek. Ďalšie ubytovanie sa mi nechce hľadať, staviam v závetrí za stromami stan. Tešil som na teplú večeru, takto mám suchú stravu z posledných zásob.

    A ukrajinské pivo! Vypil som si Zakarpatskú Ukrajinu do poslednej kvapky !

INFORMÁCIE :